zo bereid je je goed voor op de alpe d huzes

Elk jaar weer vindt er een fantastisch initiatief plaats waarbij duizenden wielrenners de Alpe d’Huez (meerdere keren) beklimmen om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Geen eenvoudige opgave, de berg die voornamelijk bekend is bij Nederlands kent een gemiddelde stijgingspercentage van 8,4% en is maar liefst 13,4 km lang. Deelnemers worden uitgedaagd om de berg op de dag van het evenement tot zes keer te beklimmen. Om deze loodzware opgave in goede banen te lijden, is een goede voorbereiding noodzakelijk. Maar wat kan je doen om het maximale uit de Alpe d’HuZes te halen, we geven je een paar tips!

Stel een team samen

Om de uitdaging goed te voltooien heb je een ijzeren discipline nodig, wat niet altijd makkelijk is. Stel daarom een team samen waardoor je elkaar kan oppeppen. Niet alleen op de dag van het evenement zelf, maar ook in de voorbereiding ernaartoe. Bij het samenstellen van je team is het goed om een ervaren renner te hebben die je de kneepjes van het wielrennen kan leren en zorg er verder voor dat je genoeg teamleden hebt die redelijk van hetzelfde niveau zijn waardoor je je niet te veel aan elkaar hoeft aan te passen. Tevens is het mogelijk om je als team in te schrijven. En bij een team hoort natuurlijk een teamkleding. Wanneer je je wielerkleding laat bedrukken, houd dan ook rekening met de optie om sponsoren op de kleding te laten drukken, dit maakt het ook voor bedrijven interessanter om je te sponsoren.

Trainen, trainen, trainen!

Een goede voorbereiding is het halve werk, begin daarom op tijd met trainen en maak vaste afspraken met je team. Maak van tevoren een trainingsschema en hang consequenties aan wanneer een teamlid afzegt voor een training, bijvoorbeeld een boete die ten goede komt aan het KWF. Zo houd je elkaar scherp en is iedereen volledig gemotiveerd. Opgeven is geen optie!