Een luxe en betaalbare workation in Senegal

Zon, strand en lekker eten… wat wil een mens nog meer? Volgens mij willen de meeste Nederlanders, op de winterliefhebbers na dan, ergens halverwege januari het liefst massaal de Hollandse kou en regen ontvluchten. Toch moet je dan vaak ver weg om de zon op te zoeken. De oplossing? Ga naar West-Afrika! Gambia is al iets langer een ontdekt winterzonplekje, maar Senegal is nu ook in opkomst. En waarom ook niet? Het is er warm, het is niet duur en het is prachtig. Of je nu komt voor een rondreis, een strandvakantie of een heerlijke all-in workation: het is allemaal mogelijk in dit land.

Een luxe all-in verblijf in Senegal

Sommige mensen denken dat er alleen bejaarden komen die in de resorts verblijven op basis van all inclusive. Eerlijk is eerlijk, die zijn er inderdaad, maar: trek je eigen plan! Boek een kleine accommodatie, speur de leukste restaurantjes af, huur een lokale gids in en geniet van de warme Senegalese zon en gastvrijheid! Wil je toch gewoon lekker genieten van een weekje zon-zee-strand terwijl het in Nederland koud en guur is? Dan zijn er inmiddels meer dan genoeg luxe all-inclusive resorts in Senegal die ideaal zijn voor een korte vakantie.

Frans zonder Fransen

Senegal is een voormalige Franse kolonie en dat merk je nog goed. Zo spreekt iedereen Frans, het eten is Frans en er komen veel Fransen. Met Engels kom je hier niet ver, maar ach zo vijzel je je Frans ook weer eens op! En met handen en voeten kom je ook een heel eind, lekker avontuurlijk! Aan de kust bestaan de meeste menu’s vooral uit vis, vis en nog meer vis. Maar in alle restaurants hebben ze ook wel keuze uit vlees of vegetarisch. Hoewel ik het uit eten gaan hier in verhouding best prijzig vond, zeker als je je bedenkt dat Senegal één van de armste landen ter wereld is, was het eten wel altijd erg goed (bedankt Frankrijk)!

Afrika voor beginners

Senegal is echt een Afrika bestemming voor beginners. Met haar vriendelijke mensen, authentieke Afrikaanse dorpjes en een goede mix van Afrikaanse landschappen kun je hier heel veel Afrikaans beleven. Zo vind je hier niet alleen mooie stranden, maar ook savannes met de welbekende baobab bomen, woestijnlandschap en regenwouden. Blijf dus zeker niet alleen aan de kust, maar trek ook het binnenland in!

Hoe reizen naar Senegal?

Je kunt op verschillende manieren naar Senegal en hier verblijven. Zo heb je in de winter vaak aanbiedingen met pakketreizen: vlucht en hotel in één (bijvoorbeeld bij TUI of D-Reizen). Heel makkelijk, maar wellicht is het avontuurlijker om zelf een losse vlucht te boeken en een hotel of appartement te zoeken. Ik verbleef zelf helaas maar een weekje in Senegal, maar als je dit land echt goed wilt verkennen raad ik je aan om langer en op meerdere plekken te verblijven.