Fashionable op de fiets

Fietsen. Wij Nederlanders fietsen per jaar heel wat kilometers af. En wanneer het weer mooi weer is, wil je er natuurlijk fashionable uitzien. Ook tijdens het fietsen. Want hoe leuk dat shirtje, die broek of rok ook staat, tijdens het fietsen is deze toch niet zo praktisch… Voorkom ongemakkelijke momenten op de fiets, ga goed voorbereid op weg. Kies de juiste kleding uit. En ja, dat kan fashionable! Benieuwd hoe? Je leest het hier!

High-waist kleding

Wanneer je van plan bent een fietstochtje te maken, is het verstandig om je kledingkeus hierop af te stemmen. Draag een high-waist jeans of rok. Dit voorkomt ongemakkelijke momenten, geloof ons. Want stel je eens voor, je bent net lekker aan het fietsen en dan voel je plotseling een windvlaag langs je bilspleet waaien. Oh nee! Voorkom een bouwvakkersdecolleté, draag high waiste kleding. Bovendien kleedt het mooier af en zit het ook veel lekkerder. Er zijn tegenwoordig genoeg leuke, high-waiste broeken of rokken te koop.

Langere kledingstukken voor meer comfort

Wil je toch graag een mid of low-waist jeans dragen? Natuurlijk kan dat, maar zorg er dan voor dat je bovenkleding langer is zodat deze over de rand van je broek komt. Een langer t-shirt of langere top houdt je rug warm. En zo voorkom je ook ongemakkelijke fietsmomenten. Deze zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren, leuke patronen en pasvormen. Ben je niet zo van de lange shirts of blouses? Dan is een jurkje een goede oplossing. Door het dragen van een jurkje heb je geen last van een blote rug of erger… Weet je dat je vandaag nog op de fiets gaat, houd hier dan rekening mee in je kledingkeus.

Hippe accessoires

Je kent het wel. Na een lange warme zomerdag stap je op de fiets om nog even wat boodschappen te halen bij de supermarkt. Maar onderweg wordt je volledig gezandstraald door vliegjes. Ze zitten overal. In je haar, op je kleding en in je ogen. En dat laatste vinden wij toch het meest vervelend. Vliegjes in je ogen zorgen voor tranende ogen, waardoor je make-up uitloopt. En dat wil je natuurlijk voorkomen! Zorg er daarom voor dat je naast je fiets-proof kleding ook een matchende zonnebril opzet. Dit voorkomt ongemakken en ziet er ontzettend zomers uit. Ook kan het handig zijn om een tasje mee te nemen op de fiets. Bijvoorbeeld een leuke heuptas, waar je je mobiel en portemonnee gemakkelijk in mee kunt nemen. Deze zijn tegenwoordig verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en maten. Zo is er altijd wel een heuptas die bij jou kleding past