De beste kleding voor fietsen in de winter

Ben jij een fietsliefhebber maar vind je het toch erg koud worden in de winter? Maak je geen zorgen, dit artikel zal je een aantal tips geven voor de kleding om te dragen tijdens het fietsen in de winter.

Schoenen en handschoenen

Vooral als je een racefiets (en de bijbehorende racefietsschoenen) hebt is het zo dat het in de winter erg koud kan zijn. Als je een hoge snelheid hebt met racefietsschoenen (die gemaakt zijn om je voeten niet te warm te maken) in de winter is dat niet prettig. Daarom is het wellicht verstandig om overschoenen te kopen of gewoonweg warmere schoenen aan te trekken. Qua handschoenen is het verstandig om volledig afgesloten handschoenen te kopen, deze dienen dan wel waterdicht te zijn want in de winter wil het nog wel eens gaan sneeuwen of regenen waardoor de kou verergerd wordt.

Kleding en jas

Bij fietsen in de winter is thermokleding vaak niet genoeg, wees dan ook niet bang om een winterjas aan te trekken voordat je op de fiets stapt. Dat is overigens niet aan te raden voor racefietsers aangezien het dan snel te warm wordt. In het geval dat je op je racefiets wilt gaan fietsen is het handig om daarbij 3 lagen aan te trekken waardoor transpiratievocht afgevoerd van de 1e laag naar de 2e laag. De 3e laag zorgt voor bescherming tegen de wind en regen. Bij koude temperaturen is het handig om een lange fietsbroek aan te trekken, dit zorgt voor genoeg warmte in de meeste gevallen. Zorg er bij het kopen van een fietsbroek wel voor dat je deze eerst past, hij moet niet te strak zijn want dan is er geen luchtlaag. Als het minder koud is kan je ook gewoonweg beenwarmers aantrekken. Hopelijk heeft dit artikel je wat meer geleerd over welke kleding het beste is voor het fietsen in de winterdagen.