Fietshelmen

In onze webshop vindt u de mooiste en veiligste fietshelmen voor stuntprijzen. Wij hebben fietshelmen voor volwassenen, maar ook fietshelmen voor de kleintjes. Hieronder kunt u de keus maken tussen kinderfietshelmen of de fietshelmen voor volwassenen. Wanneer u op het icoontje klikt wordt u automatisch doorverwezen naar ons volledige assortiment.

De fietshelm

Het is waarschijnlijk een schot in open doel, wanneer we onszelf de vraag stellen; waarom is een fietshelm nu zo belangrijk? Veiligheid natuurlijk! Een fietshelm zorgt voor de bescherming van ons hoofd. Ons hoofd is namelijk het meest kwetsbaar bij een val op je fiets. Echter is veiligheid niet het enige doeleinde waarvoor de helm dient. Er is meer!

Waarvoor zijn fietshelmen gemaakt?

Zoals hierboven al besproken zijn fietshelmen ten eerste gemaakt om wielrenners te beschermen voor ernstig hoofdletsel bij een val. We gaven echter eerder ook al aan dat er meer is dan alleen veiligheid. We zullen je nu uitleggen waar fietshelmen naast veiligheid nog meer voor dienen. Fietshelmen zorgen er ook voor dat wielrenners minder last hebben van weerstand van de wind. Je hoofd vangt, hoe raar het ook klinkt, heel erg veel wind. Een hoofd van een mens is namelijk niet gestroomlijnd, terwijl fietshelmen tegenwoordig beter en beter gestroomlijnd worden. De wind suist op deze manier zo over je fietshelm heen en dit levert stuk minder weerstand op. Een groot voordeel dus naast veiligheid! Een ander belangrijk weetje van de fietshelm is dat deze ook verplicht gesteld is tijdens wedstrijden en de meeste tourtochten. Zonder fietshelm kun je dus helemaal niet deelnemen. Dit heeft alles te maken met de veiligheid van de wielrenners.

Fietshelm voor de gewone fietser

Ook fietshelmen voor de gewone fietser over straat worden steeds populairder. In Duitsland fietsen bijna alle kinderen al met een fietshelm en ook in ons kikkerlandje wordt dit steeds populairder. Kinderen vallen nu eenmaal sneller met een fiets dan volwassenen. In ons assortiment fietshelmen vindt u ook allerlei leuke helmen voor uw kind, waardoor het dragen van een fietshelm leuk wordt!